Нововолинська центральна міська лікарня

Конференція «Актуальні проблеми сучасної хірургії та колопроктології» в м. Києві 22-23 листопада 2018 року.

22-23 листопада 2018 року в м. Києві відбулася науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної хірургії та колопроктології». У її роботі взяли участь 565 учасників, серед яких українські і зарубіжні науковці, лікарі-хірурги, проктологи, гастроентерологи, онкологи, дитячі хірурги, спеціалісти ендоскопічної та променевої діагностики. Від Нововолинської центральної міської лікарні в конференції взяли участь хірург-проктолог Фіц Юрій Михайлович та дитячий хірург Мурдза Тарас Тарасович.

Конференція проводилась за підтримки МОЗ України, НАМН України, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Асоціації хірургів України, Асоціації колопроктологів України.

Пленарні засідання були присвячені проблемам хірургії – гострого панкреатиту , шлунково-кишкових кровотеч, перитоніту, сепсису хронічним запальним і хронічним непухлинним захворюванням кишечника, колоректальному раку, раку шлунку, стравоходу, підшлункової залози та інших локалізацій. На окремому засіданні відбулася пряма трансляція з операційної зали з виконанням сучасних ендоскопічних та лапароскопічних операцій. У дні роботи конференції була представлена виставка фармацевтичної продукції вітчизняних та зарубіжних виробників, новітня діагностична і лікувальна апаратура, обладнання.

Всього в ході проведення конференції було представлено понад 130 доповідей, які активно і цікаво були оговорені під час дискусій. Наші лікарі відзначили високий рівень організації і проведення Конференції, акцентували увагу на надзвичайній значимості проведення таких форумів для подальшого розвитку медичної науки і клінічної практики, підвищення рівня професійної підготовки практичних лікарів.