Нововолинська центральна міська лікарня

Національна конференція з громадського здоров‘я

Перша Національна конференція з громадського здоров‘я відбувалася у Києві 6 квітня 2019. Завідувачка терапевтичним відділенням Нововолинської центральної міської лікарні Валентина Іжик ділиться своїми враженнями про захід:  

«Вразили і надихнули спікери, які говорять про важливі речі простою мовою. Про те, що здоров’я - це вибір і дуже багато залежить від наших щоденних звичок, а ми про це так часто забуваємо.

70% усіх смертей у світі спричинені неінфекційними захворюваннями. Тими, які залежать від нашого стилю життя: харчування, фізичної активності, вживання тютюну і алкоголю.

Євген Клопотенко розказував, як змінює харчування у школах, щоб виростити «нове покоління молоді», яке харчується здорово і різноманітно, а не за застрілим збірником рецептів для шкіл, який востаннє переглядали у 1991 році.

Кожен з нас може почати змінювати звички у харчуванні з власного холодильника, замінивши майонез і макарони на овочі і фрукти.

Дуже зачепила історія Дмитра Шерембея - приклад того, як сильно здоров’я залежить від нашого вибору. Після 9 років вживання наркотиків він вибрав життя, поборов залежність і тепер очолює найбільшу пацієнтську організацію України, що бореться за права людей, які живуть з ВІЛ.

Говорили також про вакцинацію - яка вберігає життя мільйонів дітей у світі, про донорство крові, про шкідливість тютюну, про медичну реформу, і про глобальні загрози у сфері охорони здоров‘я.

Якщо маєте можливість - подивіться відео на сторінці Центр громадського здоров’я МОЗ України. у фейсбуці.

Час обирати здоров‘я!»