Нововолинська центральна міська лікарня

До Всесвітнього дня серця у місті проведена профілактична акція з вимірювання артеріального тиску

В рамках відзначення Всесвітнього дня серця та Міжнародного дня людей похилого віку, з метою підвищення ефективності санітарно-освітньої та профілактичної роботи серед населення області щодо попередження серцево-судинних захворювань, пропаганди здорового способу життя та в рамках виконання регіональної програми «Волинькард» на території міста Нововолинська та смт. Благодатного 28 вересня 2018 року було організовано 4 тимчасові пункти вимірювання артеріального тиску.

Пункти були розташовані в магазині «Вопак», супермаркеті «Рідний край», на першому поверсі поліклініки НЦМЛ, супермаркеті «АТБ» на 15 мікрорайоні та в магазині «Для Вас» смт. Благодатного. За час проведення акції для вимірювання артеріального тиску звернулося 240 людей з яких 95 мали підвищений тиск (40% обстежених мали раніше виявлену артеріальну гіпертензію і не контролюють свій тиск).

У двох обстежуваних підвищений артеріальний тиск був виявлений вперше. Їм одразу були дані рекомендації щодо контролю тиску, модифікації способу життя і вони були скеровані на дообстеження до сімейного лікаря.