Нововолинська центральна міська лікарня

Семінар НСЗУ

   11 вересня 2019 року заступник директора з медичної частини комунального некомерційного підприємства «Нововолинська центральна міська лікарня» Галас Олімпіада Миколаївна була запрошена на семінар-консультацію з питань підготовки до укладання договору з Національною службою здоров’я України в рамках впровадження програми медичних гарантій з 2020 року, який відбувся в м. Львові.

     Організатори семінару - представники Міністерства охорони здоров’я та Національної служби здоров’я України. Учасники семінару, а це керівники закладів охорони здоров’я, які надають спеціалізовану медичну допомогу, мали можливість отримати інформацію та роз’яснення щодо подальшої моделі фінансування лікарень, що надають спеціалізовану допомогу.

    Починаючи з квітня 2020 року заклади охорони здоров’я, що стали суб’єктами господарювання (автономізувалися), комп’ютеризовані та підключені до медичної інформаційної системи, зможуть отримувати кошти відповідно до результатів ефективної роботи за договором з НСЗУ без посередників на свій банківський рахунок. Пріоритетними напрямами на 2020 рік Національною службою здоров’я визначено:

- медична допомога при пологах

- медична допомога новонародженим

- медична допомога при інфаркті міокарда

- медична допомога при гострому мозковому інсульті

- рання діагностика найбільш поширених онкологічних захворювань.

    Вимоги, які встановлюються до пріоритетних послуг, стосуються обладнання, спеціалізації медичних працівників та організації надання медичної допомоги. Болючою проблемою переважної більшості закладів охорони здоров’я є відсутність сучасного дороговартісного медичного обладнання та забезпеченість медичними кадрами.

    На даний час Національна служба здоров’я України розробляє новий проект вимог до надання гарантованих медичних послуг, що буде винесений на обговорення.